E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI ve KURALLARI

BODRUM TURGUT REİS MESLEKİ VE TEKNİK  ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI ve KURALLARI

AMAÇ:

Bodrum Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi e-güvenlik çalışmaları kapsamında internet, bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını amaç edinmiştir.

Bu anlamda tüm katılımcılar İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir.

Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup,E güvenlik-internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

SORUMLULUKLAR:

Öğrencileri ve okul çalışanlarını korumak amacıyla e güvenlik politikası oluşturmak

E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak.

Olumlu öğrenme aşamasında mesleki gelişim için sorumluluk almak.

Teknolojiyi güvenli , bilinçli ve sorumlu kullanmak.

Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi düşünüp, ilgili birimlere iletmek.

OKUL WEB SİTESİ:

Bodrum Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak web sitemizde okulumuzun adres, telefon,fax ve e posta adres bilgileri bulunmaktadır.

Sitemizde yayınlanan tüm içerikler okul müdürümüzün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteye konulmaktadır.

Okulumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır. Öğrenci çalışmaları, velilerinin izinleriyle yayınlanmaktadır. Veli izin belgeleri mevcuttur.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI:

Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile paylaşılmaktadır.

Öğrenci içerikli tüm paylaşımlarda velilerin izinleri alınmaktadır.

Veli izni yanında öğrencinin de izni olmadan fotoğrafıçekilip kullanılmamaktadır.

Bu duruma çok önem verilmektedir.

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI.

İnternet; bilgiye ulaşmakta en önemli araçlardan biri haline gelmişken, bunu okuldaki müfredat ile ilişkilendirerek doğru bilgiye en güvenli şekilde öğrencilerimizin ulaşmasını sağlıyoruz..

GÜVENLİK EĞİTİMİ:

Öğrenciler için e-güvenlik müfredatı ilgili derslerin yıllık planlarına eklenerek öğrenciler bu konularda bilgilendirilir.

Öğrencilerimizin ihtiyaçları  doğrultusunda çevrimiçi  güvenliği geliştirmek için sınıf  rehberlik   öğretmenleri akran eğitimi uygulamaktadır.

Şubatın ilk Salı günü, güvenli internet günü okulumuzda kutlanmaktadır. Bugüne yönelik okul koridorları ve sınıflarda pano çalışmalarımız ve sosyal medya paylaşımlarımız olur.

ÇEVRİMİÇİ OLAYLAR VE KORUMA:

Okulumuzun tüm üyeleri çevrimiçi riskler konusunda bilgilendirilecektir. Eğitimler yapılıp içerikler açıklanacaktır.

Okulumuzda yasadışı içerik, güvenlik ihlali, siber zorbalık, cinsel içerikli mesajlaşma, çocuk istismarı, kişisel bilgi güvenliği gibi konularda bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Sorunların çözümünde çalışanlar (öğretmen, idareci, personel vb), veliler ve öğrenciler okul ile birlikte hareket etmektedir.

Yayın: 13.02.2023 - Güncelleme: 13.02.2023 14:05 - Görüntülenme: 129