2018 YILI PANSİYON MÜRACAATI İÇİN HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR.

.

PANSİYON SÖZLEŞMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

VELİ İZİN DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE DURUM BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ (EK 1)

PANSİYON KAYIT EVRAKLARI

Ailenin yıllık gelir toplamı fert başına düşen net miktarın 2017 Mali Yılı için tespit edilen 11.600,00. TL (ONBİRBİNALTIYÜZ)´yi geçmemesi gerekir. Geliri bu rakamı geçenler (2828 ve 5395 sayılı kanun kapsamında) Parasız Yatılılık başvuruları kabul edilmeyecektir.

Paralı Yatılı Öğrencilerden İstenecek Belgeler

1- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak rapor(Pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ibareli)

2- Aile Nüfus Kayıt Örneği(Nüfus Müdürlüğünden)

3- İki adet fotoğraf (Öğrenci kıyafeti olup, son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı)

4- Sınavın yapıldığı ders yılında tasdikname ile uzaklaştırma veya daha ağır bir ceza almadığını ve sınıfını geçtiğini gösteren belge.

5- Veliye ve öğrenciye ait ikametgah belgesi.

6- Öğrencinin ve Velinin Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

7- Öğrenci/Veli/Pansiyon Sözleşmesi (Okulumuzdan alabilir veya web sitemizden indirebilirsiz.)

8- Veli Bilgileri ve öğrenci izinlerini içeren dilekçe (Okulumuzdan alabilir veya web sitemizden indirebilirsiz.)

Not: Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayınlanan yönetmeliğin mali hükümlerine ilişkin 3. bölümünün 22. maddesine göre;

" Paralı yatılı öğrecilerden ücretler, ilk taksit öğrencinin pansiyona kayıt olduğu gün, 2, 3 ve 4. taksitler ise Kasım, Ocak ve Mart aylarının ilk on günü içerisinde olmak üzere dört taksitte alınır. Taksitini zamanında ödemeyen öğrenci Paralı Yatılı Öğrencilikle ilişiği kesilir. 2017 Mali Yılı için yıllık pansiyon ücreti 3.250,00-TL. dir."

Parasız Yatılı Öğrencilerden İstenecek Belgeler

1- Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak rapor (Pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ibareli)

2- Ailenin maddi durumunu gösterir beyanname Ek:1 (Okulumuzdan alabilir veya web sitemizden indirebilirsiz.)

3- Aile Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

4- İki adet fotoğraf (Öğrenci kıyafeti olup, son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı)

5- Sınavın yapıldığı ders yılında tasdikname ile uzaklaştırma veya daha ağır bir ceza almadığını ve sınıfını geçtiğini gösteren belge.

6- Veliye ve öğrenciye ait ikametgah belgesi.

7- Öğrencinin ve Velinin Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

8- Öğrenci/Veli/Pansiyon Sözleşmesi (Okulumuzdan alabilir veya web sitemizden indirebilirsiz.)

9- Veli Bilgileri ve öğrenci izinlerini içeren dilekçe (Okulumuzdan alabilir veya web sitemizden indirebilirsiz.)

AİLE DURUM BELGESİ (EK:1)´ İN DOLDURULMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1- İlköğretimde BURSLU olarak öğrenim görenler EK:1 Aile Durum Belgesini düzenleyecek, önceden BURSLU olduğuna dair resmi yazıyı, mezun olduğu okuldan alarak EK:1´e ekleyeceklerdir.

2- Anne veya Babası öğretmen olup, görev yaptığı yerde çocuğunun devam edeceği lise tür ve düzeyinde (Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi) bulunmadığını resmi olarak belgelendirenler, Görev Yeri Belgesi, İkametgah Belgesi verecek, Ek-1 belgesi düzenleyecektir.

EK:1 Düzenlenirken;

a) Aylık maaşlı iseniz 2017 yılına ait Maaş Bordronuzun onaylı dökümünü,

b) Emekli iseniz, ilgili bankadan 2017 yılına ait son 3 aylık maaşınızı gösteren onaylı belge,

c) Kendiniz maaşlı olup, eşiniz çalışmıyor ise 2017 yılına ait TEDAVİ BEYANNAMENİZ ve AYRINTILI MAAŞ BORDROSUNDA aile yardımı aldığı belgelendiriniz.

d) Serbest Meslek sahibi iseniz SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)´ ndan emekli olmadığınıza dair resmi yazı,

e) Eşiniz çalışıyor ise 2017 yılına ait Maaş Bordrosu,

f) Serbest Meslek sahibi iseniz VERGİ LEVHANIZIN FOTOKOPİSİNİ belgelerinize ekleyiniz ve aylık gelirinizin tespitini Pansiyon Müdür Yardımcısına kontrol ettiriniz. Hem emekli hem de serbest meslek sahibi iseniz emekliliğinizi aylık gelir kısmına, vergi levhasında gözükecek geliri ailenin diğer gelirleri bölümüne işleyiniz.

h) Köyde çiftçi iseniz aylık gelirinizi tespit edip EK:1 belgesini ziraat odasına veya köy muhtarına onaylatınız.

ı) Evli olmayıp 18 yaşını geçmiş erkek çocuklar, öğrenci iseler ÖĞRENCİ BELGESİ eklenecektir, öğrenci değiller ise değerlendirmeye alınmayacaklardır.

i) Yasal olarak bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin MAHKEME KARARLARINI ve TEDAVİ YARDIM BEYANNAMENİZ onaylı fotokopilerini ekleyiniz.

j) EK:1 Aile Durum Belgesi mutlaka onaylatılacaktır. Çalışmayanlar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla (SGK-BAĞKUR-EMEKLİ SANDIĞI) EK:1´ i Mahalle Muhtarına , çiftçi olanlar ziraat odasına veya köy/mahalle muhtarına, ücretliler ve maaşlılar çalıştıkları kuruma onaylatacaklardır. Bankadan emekli maaşı alanlar ilgili banka şubesine, serbest meslek sahipleri bağlı oldukları vergi dairesine onaylatıp mühürleteceklerdir.

k) Paralı Yatılı olarak öğrenim görmek isteyenler EK:1 ve ilgili belgeleri doldurmayacaklardır.

l) Ailenizin kira, faiz vb. diğer gelirleri EK:1 de ilgili kısımlara işleyiniz.

m) Belgelerinizin tamamı resmi olup, özenle ve dikkatle belirtilen esaslara göre düzenleyiniz.

Not: Yanlış bilgi beyanı tespiti halinde, öğrencinizin parasız yatılı hakkı elinden alınacaktır.

AİLE DURUM BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ (EK 1)

Yayın: 03.08.2018 - Güncelleme: 01.11.2021 19:23 - Görüntülenme: 520

Etiketler :